Zanjan University of Medical Sciences پست الكترونيك · درباره دانشگاه · اخبار دانشگاه · نقشه پايگاه · كتابخانه · English
شناسه کاربری رمز عبور ثبت نام در پایگاه | فراموشی رمز
بخش‌های اصلی
درباره ما::
فرآیند ترجمان دانش::
آیین نامه تدوین خبر::
راهنمای تکمیل فرم ترجمان دانش::
فرم ترجمان دانش::
پیام پژوهش::
طرح های خاتمه یافته ::
تماس با ما::
اخبار::
::
پایگاه نتایج پژوهشهای سلامت کشور

AWT IMAGE
       News.research.ac.ir

پایگاه نتایج پژوهش  سلامت زنجان
 News.research.ac.ir/zums

..

AWT IMAGE

جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
:: پیام ::
 | تاریخ ارسال: 1399/4/2 | 
عنوان طرح:
تهیه، تعیین خصوصیات و بررسی اثرات ضد میکروبی نانو ذره حاوی اسانس گیاه دارچین گونهCinnamomum zeylanicum
نام مجری/محقق:
هانیه فلاحت پیشه

همکاران پژوهشی:
دکتر علیرضا یزدی نژاد
دانشکده:
داروسازی
تاریخ اتمام طرح:

۹۹/۰۲/۱۷
نوع مخاطب طرح:

متخصصین سلامت
سیاستگذاران پژوهشی

 
پیام پژوهشی:

برای جلوگیری از فساد موادغذایی و از بین بردن میکروب ها در صنایع غذایی از مواد نگهدارنده ­ی سنتتیک استفاده می شود که این مواد تهدید کننده سلامت می باشد. اسانس ها از عوامل ضد میکروبی طبیعی هستند اما محدودیت هایی دراستفاده از آن در غذا وجود دارد.
در این مطالعه با تهیه ی نانوذره ی لیپیدی از اسانس، می خواهیم از فراریت آن جلوگیری کنیم و اسانس را در برابر عوامل مخرب محیطی حفظ کنیم. همچنین سعی بر آن داریم تا با غلظت پایین تر از اسانس اثرات ضد میکروبی بهتری را دریافت کنیم.ابتدا با استفاده از دستگاه کلونجر اسانس دارچین بدست آمد. محتویات اسانس با روش گاز کروماتوگرافی تعیین شد. سپس با روش هموژناسیون داغ با فشار بالا نانو ذرات لیپیدی حاوی اسانس دارچین ساخته و اندازه ی سایز و پراکندگی ذرات و میزان بار سطحی و میزان پایداری نانوذرات اندازه گیری شد. اثرات ضد میکروبی اسانس دارچین و نانوذره لیپیدی حاوی اسانس دارچین به روش چاهک پلیت و میکروبرث دایلوشن بررسی شد.
 نتایج تست میکروبی اسانس، اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی خوبی را نشان داد. در مقایسه ی اثرات ضد میکروبی اسانس دارچین و نانوذره ی لیپیدی حاوی اسانس دارچین، نانوذرات اثرات ضد میکروبی بهبود یافته ای نسبت به اسانس نشان دادند. همچنین این اثر ضد میکروبی نانوذرات در محیط نسبتا پایدار بود.اسانس دارچین و نانو ذره لیپیدی حاوی آن دارای اثرات ضد باکتریایی، ضد قارچی می باشند. به طور کلی اثرات نانوذره لیپیدی حاوی اسانس بهتر از اسانس به تنهایی بود.
- سایر اخبار منتشر شده از طرح:
اثرات نانوذره­ لیپیدی حاوی اسانس دارچین در از بین بردن میکروب ها بهتر از اسانس به تنهایی است.
دفعات مشاهده: 26 بار   |   دفعات چاپ: 1 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر